SmartFMS dossiers importeren in Portaal

SmartFMS bestand importeren

Importbestand gereed maken voor import

Uit SmartFMS kan een complete lijst worden gedownload met alle cliënten, partners, de dossierstatus etc. Deze lijst wordt aangemaakt in een .xls formaat.

Door een fout vanuit SmartFMS klopt de .xls indeling niet waardoor Portaal het bestand niet direct kan importeren. Om het bestand te kunnen importeren volg je de stappen uit het hoofdstuk: Bestand gereed maken voor import

Bestand gereed maken voor import

Portaal accepteert alleen geldige .xls of .xlsx bestanden. Na het downloaden van het bestand via SmartFMS open je deze met Excel.

Je krijgt een foutmelding uit Excel

Klik op "Ja".

Klik in Excel op "Bestand"

Klik op "Opslaan als"

Tijdens het opslaan controleer het volgende:

Bestandsnaam: Een naam welke je zelf kan herkennen.

Opslaan als: Excel-werkmap (*.xlsx).

Klik op opslaan.

Je bestand is nu leesbaar voor Portaal.

Bestand importeren

In het Portaal ga naar "SmartFMS" > "Importeren"

In het scherm zoek het blok "Nieuw bestand importeren".

Klik op bestand kiezen. Zoek je klaargezetten bestand op. Klik op "Openen"

Klik nu op opslaan.

Je bestand is nu geüpload. Je ziet hem nu in de importgeschiedenis staan.

Op de achtergrond wordt elk kwartier gecontroleerd op nieuwe import bestanden. Deze worden daarna verwerkt.

Wanneer onder de kolom verwerkt een vinkje komt te staan is deze gereed.