Exportfouten oplossen

Tip: Maak je gebruik van onze volledige postkamer oplossing met Zoho Desk / Workdrive / CRM koppelingen? Gebruik dan het document in de bijlage om error documenten handmatig toe te voegen aan je systeem. Dit document vind je onderaan deze pagina.

Bij het exporteren kunnen fouten optreden. Deze fouten kun je vaak zelf oplossen. Hiervoor heb je een aantal plekken om te onderzoeken waardoor documenten niet kunnen worden geƫxporteerd.
Alle documenten welke een fout ondervinden in het exportproces worden verplaatst naar de wachtrij "error".

In het overzicht van je de postkamer applicatie zoek je de wachtrij "error" klik eronder op "Open documenten". Je ziet nu een lijst met de documenten welke een fout hebben ondervonden in het systeem. Klik nu op "Openen".

Wanneer het je het document opent raadpleeg dan als eerste de ontwikkelaar-tools. Hier staan veel knoppen met achterliggende informatie waarmee je zelf problemen kan oplossen.

Als eerste raadpleeg je "Export resultaten". Hier kun je bekijken welk proces niet goed is verlopen.

Uit bovenstaand resultaat zie je dat het exporteren naar Zoho Workdrive is mislukt. Met deze informatie kun je dan in het "Events" logboek raadplegen wat er mis gaat.
Hieronder behandelen we een aantal voorbeelden wat er mogelijk mis kan gaan en hoe je het kan oplossen.

Zoho Workdrive

Wanneer er een fout voordoet met de export naar Zoho Workdrive kun je via het "Events" venster meer informatie vinden. Klik op deze knop onder het "Ontwikkelaar gereedschappen" uitvouw venster.
In het logboek zoek je nu naar onderstaande regels.

Klik hier op Debug openen. Je krijgt nu een melding te zien waaruit je kan opmaken wat er mis is. Twee velden zijn hiervoor belangrijk. Namelijk:
  1. status_code
  2. response_text

Hieronder een tabel met mogelijke fouten welke je kan tegenkomen:
Status Code
Response Text
Oplossing
500
-
Dit betreft een interne server fout. Deze kun je niet zelf oplossen. Neem contact op met onze helpdesk.
404
No record for linking found
Er is voor deze entiteit geen gekoppelde record gevonden. Mogelijk is deze entiteit niet (meer) aanwezig.
Oplossing:
  1. Controleer of de entiteit nog aanwezig is in het Portaal. Zo niet? Maak deze weer aan.
  2. Controleer of de entiteit nog voldoet aan de voorwaarden zoals ingesteld in de Zoho API. Open de workdrive koppeling en de juiste Workdrive Applicatie. Hier kun je de voorwaarden voor aanmaken inzien en beheren. Controleer of je entiteit hier nog aan voldoet.
  3. Lost dit het probleem niet op? Neem dan contact op met de helpdesk. Zij helpen je dan verder.
413
{
    "status_code": 413,
    "status_text": "{\"errorCode\":\"REQUEST_TOO_LARGE\",\"message\":\"Attachment size is too large. The maximum allowed size is 40 megabytes\"}\n",
    "url": "https:\/\/desk.zoho.eu\/api\/v1\/uploads"
}
Deze melding betekend dat de bijlage te groot is voor desk om bij te voegen. Download het bestand probeer doormiddel van compressie tools hem te verkleinen en daarna kun je handmatig de ticket in desk aanmaken.